Copyright © SKROT • teater SMUTS
Code Design by Dzignine
fredag 7 september 2012

OM SKROTSKROT är en konstnärlig plattform startad av Teater SMUTS för ny spännande experimentell scenkonst. 
Vi öppnade dörren och bjöd in en stor mängd konstnärer baserade i Göteborg.  Nätverkandet är en av de viktigaste delarna i SKROTprojektet, liksom det nära, varma mötet med deltagare och med publik vid middagsbordet i lokalen. 

Temat för projektet är just skrot. Vi lever i ett förbrukningssamhälle, där mycket bara används en gång och till en sak, där en del saker har så dålig hållbarhet att det går sönder redan efter några minuter. Vi vill ta till vara på saker, ge dem nytt liv, och få dem att fungera om och om igen. Vi vill använda det som andra skulle valt bort men som hos oss blir till något fantastiskt. Tanken på miljövänlig teater, en teater baserad på återvunna material, mynnade ut i ett manifest. Det följer vi till punkt och pricka och struntar helt i.

Med SKROT ville vi ge oss och andra konstnärer en möjlighet att arbeta prestigelöst och lustfyllt i en process som inte satte gränser. Vi ville undersöka utan hämmande krav på att skapa en färdig produkt. Detta har gett utmanande, oförutsägbara föreställningar som har spänt över hela spektrat, men de har väldigt ofta blivit väldigt färdiga föreställningar och konstverk.
Teater SMUTS har hittills producerat 7 stycken SKROTkvällar 
SKROTkvällar

SKROTkväll#1 (2009)

SKROTkväll#2 (2009)

SKROTkväll#3 (2010)

SKROTkväll#4 (2010)

SKROTkväll#5 (2010)

SKROTkväll#6-7 (2011)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar